miercuri, 10 ianuarie 2018

..şi început de an..

  
  Sfarsit de an apatic..inceput de an,optimist..stări obişnuite de om normal.La aceste vremuri când se anunţă mai peste tot în mass media că depresia a ajuns la cote alarmante sigur a fi normal într-o lume anormală este ceva inedit..baliverne emanate de gândurile mele.Toţi oamenii sunt în căutarea fericirii..de aici şi titlul cărţii filosofului meu unul dintre preferaţi desigur Bertrand Russel..in căutarea fericirii..roman citit acum zeci de ani,în proiect de a fi recitit de încă ceva ani buni şi , fiind în ton cu viteza secolului,că nu?,(aici e crăciunul ,mâine poimâine paştele şi nici nu ştii când a trecut anul că o iei de la început)..mai amânăm..ideeea desigur:)
   Spuneam anul trecut,adică mai acum ceva zile,că 2017,mi-a adus ca inedit, tăvălugul global..aşa am botezat eu,că tot mai ieri a fost boboteaza,afluenţa de oameni cu care m-am intersectat,..(.de zici că am trăit subit o sută de ani)..Iar eu, cea mare filosoafa,la mod ironic vorbind,eu cea care mai tot timpul sunt preocupata de acest non sens al vieţii,legat de naştere şi moarte,dar şi de întâlniri întâmplătoare cu oameni ,necunoscuţi pe care nu i-am văzut vreodată după ce,  am legat conversaţii trecătoare,pornind de la un simplu salut,până la destăinuiri reciproce de parcă ne cunoşteam decând lumea,iată că un simplu articol,mi-a luminat mintea cea pierdută în întuneric mult timp în urmă....
    să nu o mai lungesc..
     voi da un copy-paste a unui articol preluat de pe site-ul "eva.ro"
 deci:...de memorat!

Viața este o călătorie, în care suntem conectați cu orice persoană pe care o întâlnim. Nimic nu se întâmplă accidental.
Poate sună clișeic, dar totul se întâmplă dintr-un motiv anume și nu există coincidențe. Fiecare persoană pe care o întâlnim accidental joacă un rol semnificativ în viața noastră și servește scopului de a ne ajuta să ne maturizăm. Iată la ce întâlniri ar trebui să fii atent!

Știai că nu ne întâlnim accidental cu alți oameni? Iată la ce conexiuni să fii atent!

1. Conexiunea care te trezește


Este vorba despre oamenii care te ajută să conștientizezi ce este cu adevărat semnificativ în viață. Aceștia își fac apariția pentru o perioadă scurtă de timp, doar pentru a ne aminti care sunt visurile și ambițiile și de ce ar trebui să le împlinim. Universul ne trimite acești oameni pentru a ne ajuta să ne concentrăm la obiectivele pe care le avem și să facem pașii necesari pentru atingerea lor.

2. Conexiunea care ne aduce aminte


Acești oameni apar în viețile noastre doar pentru a ne reaminti că există o cale către succes și fericire, o cale pe care trebuie să ne continuăm înaintarea. Acestea sunt adesea persoane temporare, dar care au un impact durabil asupra sufletului nostru. 

3. Conexiunea care ne împinge de la spate


Trebuie să învățăm câteva lecții dure de-a lungul vieții și există anumite persoane care vin în viața noastră doar pentru a ne da aceste lecții dificile, care ne ajută să avansăm. Este vorba despre persoanele care ne ghidează să învățăm lucrurile.

4. Conexiunea care ne definește locul în Univers


Ne întâlnim cu o multitudine de oameni în fiecare zi, fără a ne aminti de ei. Mergi cu metroul, la cafenea sau pur și simplu trec pe lângă tine pe stadă, aveți o interacțiuni scurtă, dar nu creați niciodată o conexiune. Aceștia sunt oamenii care păstrează locul în Univers pentru noi. În călătoria noastră, putem să mergem alături de alți oameni fără a-i judeca sau fără a încerca să îi reparăm. Momentul acela în care le oferim sprijin necondiționat și bunăvoință, în care nu încercăm să îi controlăm, ne ajută și pe noi. 

5. Conexiunea pe termen lung


Doar un procent mic din persoanele pe care le întâlnim în această viață va rămâne alături de noi. Aceste persoane au cel mai mare impact asupra vieții noastre și sunt cele mai valoroase ființe pe care le întâlnim. Pot fi prieteni de familie, prieteni apropiați sau parteneri.
       
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesaj

toate articolele postate sunt inspiraţie şi creaţie proprie.. de aceea e bine să nu plagiaţi şi ,dacă totuşi o faceţi,adăugaţi vă rog o trimitere la sursă..nu am să invoc drepturile de autor,deoarece eu cred în justiţia divină şi nu în cea umană:).. imaginile însă sunt luate de pe net,iar cele cu drepturi de autor au înscrise pe ele situl respectiv..pe această cale mulţumesc mult tuturor creatorilor acestora..
-

Totalul afișărilor de pagină

Image du Blog joliscoeurs.centerblog.net
Source : joliscoeurs.centerblog.net sur centerblog.